Abecední seznam interpretůHledání interpretů≡ MENUABCDEFGHCHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9

Nick Kamen

Mini profil hudebního interpreta

Nick Kamen 80s hity

Nick Kamen je britský popový zpěvák a skladatel, rodák z Harlow v Essexu (15.4. 1962). Původním povoláním je manekým a do hudební branže se dostal hlavně díky zpěvačce Madonně a producentovi Stephen Brayovi. Ti si ho náhodou všimli na jedné módní přehlídce a přivedli ho k muzice. Prvním singlem Each Time You Break My Heart (1986) zabodoval v americké Dance Chart a z prvního alba se ještě hrál song Loving You Is Sweeter Than Ever (1987). Na této desce mu zpívala některé vokály sama Madonna.

Druhé album Us (1988) Nicka Kamena produkoval Patrick Leonard, v písni Tell Me hostovala opět jeho kamarádka Madonna. Po méně úspěšném albu Loving You (1988) přišla bomba I Promised Myself (1990). Nick Kamen touto skladbou promoval další studiovou desku Move Until We Fly (1990). Hit I Promised Myself se stal 4. nejhranější radiovou písní roku 1990 a dodnes je velmi populární. V remixové podobě ji Nick Kamen vydal znovu v roce 2004. Od roku 1992, kdy vyšla Nickova prozatím poslední deska Whatever, Whenever se po něm "slehla" zem...

Diskografie CD Singly:
* Each Time You Break My Heart (1986)
* Loving You Is Sweeter Than Ever (1987)
* Come Softly To Me (1987)
* Nobody Else (1987)
* Bring Me Your Love (1988)
* Tell Me (1988)
* Agony And Ecstasy (1990)
* I Promised Myself (1990)
* Oh How Happy (1990)
* You're Not The Only One (1992)
* I Promised Myself (2004 Remix)

Nick Kamen hity Velká Británie
Související štítky:
SynthpopEuropopPop80s90s
OBLIBA: 100 % HLASUJ:

Náhodný výběr dalších umělců, skupin a interpretů2 For LoveDream GirlsFun CruiserGisellaInnaInteractiveKey WestRuPaulSamantha FoxT-ShirtTina CousinsJackie O
• Nově přidané interprety najdeš zde •

Napiš svůj názor


Počet vložených komentářu: [0]